Complementaire zorg

Wij bieden ook complementaire zorg als onderdeel van de palliatieve zorg. Hierbij staat ontspanning centraal. We passen deze zorg toe voor uw welbevinden en comfort. Het kan uw ziektebeleving positief beïnvloeden en het kan verlichting geven bij klachten als pijn, misselijkheid, slaapproblemen, spanning, onrust, angst of een sombere stemming.  Complementaire zorg wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide en gecertificeerde medewerkers; natuurlijk alleen na overleg en op uw verzoek.

We kennen verschillende vormen van complementaire zorg:

Aromazorg
Hierbij werken we met etherische oliën. Iedere olie heeft zijn karakteristieke eigenschappen. We kunnen u adviseren welke olie voor u geschikt is, welke bij u past. De olie kan op uw kamer verdampt worden via een veilige elektrische geursteen.

Hand-, voet- of rugmassage
Voor deze ontspannende massages gebruiken wij een neutrale of aromatische massageolie die altijd natuurzuiver is. De massages kunnen gegeven worden in bed of in de stoel.

Luisteren naar muziek
Op uw kamer is een cd-speler aanwezig, zodat u naar muziek kunt luisteren. Het hospice beschikt over verschillende cd’s met ontspannende muziek.

Ontspanningsoefeningen
Eenvoudige oefeningen kunnen helpen om tot rust te komen en te ontspannen. Bijvoorbeeld, spierontspanningsoefeningen of visualisaties. Er is aandacht voor een betere manier van ademhalen, aangepast aan wat u nodig heeft.

Beeldende begeleiding
Creatief bezig zijn kan ontspannen en alles om je heen even laten vergeten. Bewoners kunnen op hun eigen tijd en wijze iets eigens maken. Zo kan het maken van een klein aandenken, met speciaal die ene dierbare in gedachten, veel voldoening geven. Een professioneel beeldend begeleider is wekelijks aanwezig en ondersteunt bewoners en hun naasten met verschillende materialen, ideeën en – zo nodig en gewenst – een extra paar handen.

Theewagen
Er is een theewagen met allerhande speciale theebladeren en theekruiden. Een dubbelwandige theepot en glazen. Alles voor een uitgebreid en  ontspannen theemoment. De theewagen kan ook naar de eigen kamer worden gebracht, zodat een bewoner – al dan niet met het bezoek – hiervan genieten kan.