Een gastvrij huis

Het Clarahofje ligt aan de rand van Goes, op een rustige en goed bereikbare locatie  Het huis heeft de uitstraling van een moderne villa en staat aan de rand van een oude boomgaard met prachtige fruit- en notenbomen. Het gehele huis is licht, ruim en transparant. De materialen en kleuren zijn huiselijk, natuurlijk en ingetogen. De laagbouw heeft veel glas, waardoor er een interactie ontstaat tussen binnen en buiten. Vanuit het gehele gebouw ervaar je het landschap, alsof je er middenin woont. Landschap en gebouw zijn één geheel geworden.

Indeling

Na de entrée is er een gemeenschappelijke woonkamer met diverse zitjes, met televisie, boekenkast en een gashaard. Centraal punt is de eetkeuken, met een grote eettafel voor gezamenlijke koffie of maaltijden. Rondom zijn er in de tuin verschillende terrasjes en een patio.

Een aparte ‘ontmoetingsruimte’ is beschikbaar voor een gesprek in klein gezelschap, maar biedt ook de ruimte om je in stilte even terug te trekken. In de boekenkast staan o.a. luisterboeken, dichtbundels, religieuze boeken en boeken voor kinderen over rouw en verlies. Deze boeken kunnen worden geleend door bewoners en hun naasten.

Bewonerskamers

Er zijn vijf kamers voor bewoners, met elk een eigen badkamer met toilet, douche en wastafel. Alle kamers hebben uitzicht op de tuin en een eigen terras. Iedere kamer heeft een aangepast bed, nachtkastje, telefoon, radio, televisie en een relaxfauteuil.

U kunt als bewoner uw kamer naar eigen smaak verder inrichten en eigen spullen meenemen. Of het nu gaat om eigen beddengoed, schilderijen, foto’s of een eigen stoel, het is allemaal welkom. Huisdieren zijn – altijd in overleg – ook welkom. Belangrijk is dat de kamer een eigen plek is, waar u zich thuis kunt voelen.

Vlakbij de bewonerskamers is een ware welnessruimte. Natuurlijk rolstoeltoegankelijk en voorzien van een tillift. Er staat een groot ligbad met zachte kussens en de mogelijkheid tot bubbelen, met ruime keus uit geurende badoliën.

Het dagelijks leven

U bepaalt zelf hoe u uw dag indeelt. Bent u altijd vroeg wakker of wilt u juist uitslapen? Wilt u ‘s morgens douchen of liever wat later? Warm eten tussen de middag of ‘s avonds? U bepaalt het zelf. Of u rust zoekt, of juist aanspraak en gezelligheid, uw wensen staan voorop.

U bepaalt zelf wie u wilt ontvangen en wanneer. Familie en vrienden zijn altijd welkom, mogen dag en nacht aanwezig zijn, het hospice kent geen bezoektijden. In voorkomende gevallen kunnen familie/vrienden gebruik maken van onze logeerkamer. Maar als u wilt, kan een naaste ook bij u op de kamer overnachten.